Citigroup viib Euroopa kauplemiskeskuse Londonist Frankfurti

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citigroupi peakorter New Yorkeris
Citigroupi peakorter New Yorkeris Foto: MARK LENNIHAN/AP/Scanpix

Citigroup valis uueks Euroopa Liidu kauplemiskeskuse asukohaks Frankfurdi ning loodab saada selleks nõukogu nõusoleku juba sellel nädalal, vahendab Bloomberg.

See tähendab, et pank loob Saksamaal 150 kuni 250 uut töökohta, ütles uudisteagentuurile anonüümsust palunud allikas. Citigroupil on Frankfurdis juba 350 töötajat, kes hakkab tegema osa kauplemisest, mis praegu tehakse Londonis. Suurpanga Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika üksuse peakorteriks jääb endiselt London.

Frankfurt ongi muutunud Brexiti võitjaks, sest viimastel nädalatel on terve rida suurpanku, teiste hulgas Standard Chartered, Nomura, Sumitomo Mitsui Funancial Group ja Daiwa Securities Group, valinud Frankfurdi oma Euroopa Liidu kauplemiskeskuseks.

Saksamaa suurpank Deustche Bank valmistub suure osa kauplemis- ja varahaldusüksusest, mis praegu asub Londonis, viia kodulinna tagasi.

Citigroup kaalus otsust mitmeid kuid. Alternatiivideks olid Iirimaa, Hispaania, Itaalia, Saksamaa, Prantsusmaa ja Holland, ütles panga regiooni juht Jim Cowles ühel konverentsil jaanuaris.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles