Kaitseministeerium jagab firmadele ligi pool miljonit eurot (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milremi mehitamata roomiksõiduk
Milremi mehitamata roomiksõiduk Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseministeerium kuulutab välja kaitsetööstuse arendusprojektide konkursi, toetamaks välisturgudele pürgivaid Eesti ettevõtteid kuni 400 000 euroga.

Toetus on suunatud ettevõtetele, kes arendavad kaitsevaldkonnas uuenduslikke ja tehnoloogiamahukaid tooteid või teenuseid eksporditurgudele.

Arendustoetuste konkursi kogusumma on kuni 400 000 eurot, mis jaguneb vähemalt kahe arendusprojekti vahel. «Ootan aktiivset kaasalöömist, ootan Eesti kaitsetööstusettevõtete uusi edulugusid,» ütles projektide hindamiskomisjoni juht, kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute osakonna juhataja Kusti Salm.

Tema hinnangul on viis aastat toiminud arendustoetuste programmist sündinud mitmed Eesti kaitsetööstuse arenguhüpped.

Näitena toob ta välja Milremi mehitamata roomiksõiduk, mille vastu on suur huvi nii USA kui Lähis-Ida turgudel.

Lisaks Threod Systemsi autopiloot väiksetele droonidele, mis on aidanud neil oma lennuvahendit müüa üle maailma.

Salm kiitis ka ELI välja töötatud multirootor drooni seljakotiversiooni, mis läheb kohe kasutusse Eesti riigipiirile ning võistleb oma klassi tegijatega Euroopa Liidu riikide hangetel.

Konkursi võitjatega sõlmib kaitseministeerium arendustoetuse lepingu, millega kaasneb võimalus koos kaitseväega oma tooteid-teenuseid testida ja arendada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles