Kinnisvarabürood ei teeni enam eriti raha (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara
Pindi Kinnisvara Foto: Mihkel Maripuu

Hoolimata elavast kinnisvaraturust on kinnisvaraettevõtetel üha keerulisem kasumit ja käivet kasvatada. Eelmise aasta tulemused üllatasid.

Mitu suurt kinnisvaraettevõtet lõpetas eelmise aasta kas kahjumi või käibe kasvu langusega. Näiteks Pindi Kinnisvara käive langes koguni 11 protsenti, Uus Maa Kinnisvarabüroo oma langes 6 protsenti. Domus Kinnisvara, Arco Vara ja Pindi Kinnisvara lõpetasid eelmise aasta kahjumiga, kirjutab Äripäev

Samal ajal tehakse kinnisvaraturul aktiivselt tehinguid. LVM Kinnisvara andmetel tehti juunis Tallinnas 745 tehingut, eelmise aasta juunis aga 717 tehingut. Enim, lausa 81 protsenti kasvas eelmisel kuul tehingute arv aasta varasemaga võrreldes Pärnus.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Elari Udam tõdes, et eelmine aasta oli nende ettevõttele äriliselt raske. Peamine põhjus kahjumi ja kehva käibe taga oli tema sõnul suur muutus personalis.

Miks kinnisvarafirmad enam raha ei teeni, loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles