Pankrotiavaldusega venitamine maksis üle 2000 euro

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: :montaaž Kaupo Kott

Kohus tunnistas eile kaks endist firmajuhti kriminaalkorras süüdi õigeaegselt pankrotiavalduse esitamata jätmises ja mõistis neile rahalise karistuse.

Koos selle, sundraha ning kaitsjatasuga tuleb meestel kahepeale kokku rahakotti kergendada üle 2000 euro võrra, kirjutab Meie Maa.

Kohtuotsuse järgi peab Viljar Merivald tasuma riigituludesse 12 kuu jooksul rahalise karistuse summas 554,40 eurot ehk igas kuus 46,20 eurot ja Martin Link 10 kuu jooksul 448 eurot ehk igas kuus 40,88 eurot.

Lisaks peavad mõlemad mehed maksma toimepandud kuriteo eest 417,03 eurot sundraha ning kaitsjatasud, mis Merivaldi puhul on 116 eurot ja Lingi puhul 115,04 eurot.

Süüdistuse kohaselt jätsid alates 2005. aasta 31. augustist OÜ Denarek juhatuse liikmetena tegutsenud Viljar Merivald ja Martin Link kohtule õigeaegselt esitamata pankrotiavalduse, kuigi firma oli maksejõuetu juba pikemat aega.

Äriseadustiku kohaselt peavad äriühingu seaduslikud esindajad esitama pankrotiavalduse kohtule 20 päeva jooksul alates maksejõuetuse ilmnemisest.

Ajaks, mil Pärnu maakohus möödunud aasta kevadel viimaks juhatuse liikmete avalduse alusel pankrotimenetlust alustas, oli OÜ Denarek võlgnevus kasvanud üle 5,2 miljoni krooni. Mullu juunis lõpetas kohus OÜ Denarek pankrotimenetluse pankrotti välja kuulutamata raugemise tõttu, kuna võlgnikul ei jätkunud vara pankrotimenetluse kulude katteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles