Lõuna-Eesti ettevõtlus kogub taas hoogu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muistse Kirumpää linnuse lähistel jalatseid tootev Ritico ei ole omaniku kinnitusel majanduskriisi mõju eriti tundnudki ning viimasel ajal läheb lausa nii hästi, et umbes poolesaja töötajaga ettevõte võttis juurde kümmekond inimest.
Muistse Kirumpää linnuse lähistel jalatseid tootev Ritico ei ole omaniku kinnitusel majanduskriisi mõju eriti tundnudki ning viimasel ajal läheb lausa nii hästi, et umbes poolesaja töötajaga ettevõte võttis juurde kümmekond inimest. Foto: Margus Ott / Virumaa Teataja.

Lõuna-Eesti majandus on hakanud kriisijärgselt vaikselt taastuma ning ettevõtjad julgevad jälle tegevust laiendada.

Vaatamata aga mitmetele positiivsetele arengutele jääb Lõuna-Eesti praeguseks siiski keskuste sabas sörkijaks, kuna mitu piirkonna ääremaastumist soodustavat probleemi vajavad lahendust, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Mida seni on vähe tehtud ja võiks teha edaspidi rohkem, on erasektori ja avaliku sektori koostöös selliste strateegiliste prioriteetide määratlemist ühe maakonna, piirkonna, regiooni arendamiseks. Tuleks vaadata üheskoos neid tugevusi, arengu eeldusi, aga samuti kitsaskohti,» selgitas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Ülari Alamets.

EASi näitel on Eestis juba olemas mitu edukat piirkondliku programmi, näiteks väikesaartel ja Setomaal, kus riik toetab ettevõtlust kohapeal kokkulepitud tegevuskavade järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles