Berliin kaalub Venemaa karistamist Krimmi gaasiturbiinide eest (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merkel ja Putin 10. mail Kremlis
Merkel ja Putin 10. mail Kremlis Foto: Kirill Kudryavtsev/AP

Saksa valitsuse sõnul kaalub riik võimalikke karistusmeetmeid, kuna Venemaa viis annekteeritud Krimmi Euroopa Liidu sanktsioonidest hoolimata vähemalt kaks Saksamaal toodetud gaasiturbiini.

EL lubab eksportida elektritootmisvarustust Venemaale, kuid mitte Krimmi poolsaarele, mille Venemaa annekteeris Ukrainalt 2014. aastal.

Saksa firma Siemens tarnis Lõuna-Venemaale projektiks Taman neli gaasiturbiini. Neist vähemalt kaks viidi sõlmitud lepingu ja firma tahte vastaselt okupeeritud Krimmi poolsaarele. Ettevõte ütles esmaspäeval, et neile kinnitati mitmel korral kirjalikult, et turbiine ei viida Krimmi.

Turbiinide toimetamine Krimmi on «vastuvõetamatu», ütles Saksa kantsleri pressiesindaja Steffen Seibert kolmapäeval. «Turbiinide viimine Krimmi, rikkudes kokkulepet ning hoolimata kõrgetasemelistest kinnitusest, on erakordne olukord.»

Saksa valitsus kaalub tagajärele pärast olukorra täielikku selgekstegemist, rõhutas ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles