Eesti soovib Euroopa Liidu eesistujana lõpetada geoblokeeringud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti soovib eesistujana anda välja määruse, mis takistaks põhjendamatut geoblokeeringut ning teisi diskrimineerimise vorme.

«Võrreldes muu maailmaga on Euroopa Liidu üldine konkurentsivõime üks suuremaid väljakutseid ning selle tõstmiseks on vaja täielikult ära kasutada ühtse turu potentsiaal teenuste valdkonnas,» ütles majandus- ja taristuminister Kadri Simson Euroopa Parlamendi komisjonidele, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Simsoni sõnul on teenuste piiriülese osutamise elavdamisel positiivne mõju majandusele tervikuna. «See toetab ettevõtete loomist ja laienemist, töökohtade teket, annab tarbijatele rohkem valikuvõimalusi ja tähendab neile soodsamaid hindu,» lisas ta.

Energeetika teemadel märkis minister ühtse, toimiva ja avatud turu olulisust, heade riikide vaheliste ühenduste olemasolu ja taastuvenergia osakaalu suurendamise vajadust. «Jätkame puhta energia paketi ettepanekute menetlemist, pöörates erilist tähelepanu elektrituru väljaarendamisele,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles