Tallinna Sadama ärikasum kasvas 40,4 miljoni euroni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevad Tallinna vanasadamas
Kruiisilaevad Tallinna vanasadamas Foto: Erik Prozes

Tallinna Sadama esimese poolaasta kaubamaht oli 9,9 miljonit tonni ning reisijate arv 4,82 miljonit ehk võrreldes mullu sama ajaga vähenes kaubamaht seitse protsenti ning reisijate arv tõusis neli protsenti - kontserni ärikasum kasvas seitse protsenti ehk 40,4 miljoni euroni.

Kontserni tulud suurenesid eelkõige tulenevalt parvlaevaliikluse opereerimise kui uue äri lisandumisest. Kaubamahu vähenemine toimus vedellasti mõjul, teiste lastiliikide mahud kasvasid.   

Rahvusvahelises reisijateveos teenintatud reisijate arv kasvas kuue kuu kokkuvõttes 197 000 inimese võrra  4,82 miljoni reisijani. Kasv tuli peamiselt Tallinna-Helsingi liinil reisinud inimeste, aga ka kruiisireisijate arvu mõjul.  

Mandri ja suursaarte vahelises reisijateveos teenindas Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad esimesel poolaastal  kokku  941 000 reisijat ja 408 000 sõidukit.  

Esialgsetel andmetel kasvasid Tallinna Sadama grupi tulud kuue kuu kokkuvõttes 16,4 miljonit eurot ehk 31 protsendi võrra 68,6 miljoni euroni.  Kontserni tulude kasv tulenes  enim parvlaevaliikluse opereerimisest, mis on lisandunud uus ärivaldkond. Esimesel poolaastal võrreldes aasta varasemaga suurenes kontserni ärikasum seitse protsenti ehk 40,4 miljoni euroni.

Tallinna Sadama kontserni kuuluvad lisaks emaettevõttele veel tütarettevõtted TS Energia, TS Shipping ja TS Laevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles