Pildid: Nordecon ehitab 15,5 miljoniga sisekaitseakadeemia uue õppehoone (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nordecon AS ja sisekaitseakadeemia sõlmisid käibemaksuta 15,5 miljoni euro suuruse lepingu sisekaitseakadeemia uue õppehoone ehitustöödeks Tallinnasse Kase tänav 61.

Hoone on kuni kolme maapealse korrusega ning selles asuvad õpperuumid, loengusaalid ja kabinetid, samuti siselasketiir, virtuaalsimulatsioonikeskus, tuleohutuslaboratoorium, vangla matkekeskkond ja teised õppetööspetsiifilised eriruumid, teatas Nordecon börsile.

Spordikompleksi tuleb täismõõdus pallisaal, jõusaal ning lähivõitluse treeninguteks vajalikud matisaalid. Hoone brutopind on 12 069 ruutmeetrit.

Ehitus valmib 2018. aasta detsembris. Lepingu maksumus on 15,5 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Simulatsiooni- ja nutiklasside, laboratooriumite, spordisaali ning lasketiiru rajamine võimaldab edendada kaasaegset siseturvalisuse haridust. Samuti loob uus hoone eeldused üldise õppetöö tõhusamaks korraldamiseks, mis võimaldab Kase tänava kompleksis kokku hoida ehitiste netopinda ligikaudu 24 protsenti, teatas sisekaitseakadeemia kevadel.

Projekti rahastatakse Euroopa Liidu «Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014–2020» raames. Projekti kogumaksumus on kevadise info kohaselt ligikaudu 16,4 miljonit eurot, millest toetus moodustab 13,9 miljonit eurot. Projekti elluviimise periood on 2015-2019.

Möödunud aasta kevadel viidi läbi arhitektuurikonkurss ideekavandi leidmiseks, kuhu laekus 14 tööd. Võistluse võitis Arhitekt11 OÜ ideekavand Faalanks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles