Graafik: Elisa alustab tänasest taas võrgutöid, võib esineda häireid

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa.
Elisa. Foto: Tairo Lutter

Elisa teeb suvekuudel 4G võrgu tihendamistöid üle Eesti kokku 111 tugijaamas, mille tulemusel tõuseb ettevõtte sõnul Tartu-, Põlva- ja Jõgevamaa ning Ida-Virumaa klientide internetikiirus keskmiselt rohkem kui kaks korda. 

Tartu linna tugijaamades toimub 4G võrgu tihendamine 10.–21. juulini üle kogu linna ja Tartust väljaspool olevates tugijaamades sellele järgneval kahel nädalal, teatas Elisa.

Elisa tehnoloogiaüksuse juhi Toomas Polli sõnul tõstab 4G teise sageduskihi lisamine Tartu linnas ja lähipiirkondades klientide internetikiirust 2–3 korda. «Piirkondadesse, kus on mobiilse interneti võrgukoormus tavapärasest suurem, lisasime ka kolmanda sageduskihi. Andmeside reaalne keskmine kiirus jääb seejuures 200–275 megabitini sekundis ning kolmanda kihiga piirkondades kuni 375 megabitini sekundis,» sõnas Polli.

4G teine sageduskiht lisandub 88 tugijaamale ja kolmas 4G sageduskiht kaheksale tugijaamale. 4G jaoks kasutatakse sagedusi 800, 1800 ja 2600 MHz. 

Lisaks Tartumaale ja Tartu linnale uuendatakse tugijaamasid ka Ida-Virumaal, Jõgevamaal ja Põlvamaal. Tänaseks on vajalikud seadmed juba lisatud Põlvamaale Räpinasse ja lähiajal on plaanis muudatused läbi viia Adraku tugijaamas. Selles projektis ühtegi täiesti uut tugijaama ei ehitata.

Võrgu ehitustööde käigus võib kuni augusti alguseni esineda Tartu linnas ja Tartumaal, Ida-Virumaal, Jõgevamaal ja Põlvamaal Elisa mobiilsideteenustes kohatisi häireid.

4G võrguseadmed lisatakse kõikidele Peipsi ja Pihkva järve äärsetele tugijaamadele Alajõest kuni Värskani. Kokku tihendab Elisa maapiirkondades 4G leviala 25% ulatuses ning kiirus kasvab suurema koormusega kohtades kuni kolm korda.

Maikuus lõppenud sajale tugijaamale tehtud täiendustega on Harjumaal tänaseks Elisa 4G võrgust juba 90–95% teise sageduskihiga kaetud, mis tarbija jaoks tähendab 4G interneti kiiruse kasvu kuni kolm korda.

Võrgutööde käigus uuendatavad tugijaamad
Võrgutööde käigus uuendatavad tugijaamad Foto: Elisa
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles