Eesti Meedia viib sagedusloa vaidluse ringkonnakohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ringkonnakohus
Tallinna Ringkonnakohus Foto: Martin Ahven/Õhtuleht.

AS Eesti Meedia kaotas Tallinna halduskohtus vaidluse tehnilise järelevalve ametiga Ida-Virumaa raadiosagedusloa andmise üle, kuid lubab lahendi vaidlustada ringkonnakohtus.

TJA tunnistas märtsi keskel Ida-Virumaa levipiirkonna konkursil parimaks OÜ Huumor taotluse programmiga «Jumor FM». Sellele levipiirkonnale taotlesid luba veel kolm raadioteenuse pakkujat programmidega «Raadio Volna», "Raadio Elmar», «Russkoje Radio», «Retro FM» ja «DFM», vahendab BNS.

«Taotlusi hinnati vastavalt kultuuriministri sätestatud kõrvaltingimustele, mis seadsid eelise päevasel ajal rohkem sõnasaateid, levipiirkonna elu kajastavaid saateid ja eesti autorite teoseid pakkuvale programmile,» märkis TJA märtsis.

Ida-Virumaa levipiirkonna konkursil sageduseta jäänud Eesti Meedia AS vaidlustas Tallinna halduskohtus TJA otsuse, kuna loodab jätkuvalt senisest rohkem levitada eestikeelset raadioprogrammi ka Ida-Virumaal. «TJA langetas otsuse punktisüsteemi kasutades, mis pole aga läbipaistev ja ei selgita, milliste kriteeriumide järgi üht pakkumist teisele eelistati,» rääkis Eesti Meedia sisu- ja programmidirektor Hanno Tomberg mais BNS-ile.

Tema sõnul nähtub Huumor OÜ mullusest majandusaasta aruandest, et firma pole majanduslikult jätkusuutlik. «Ettevõttel pole ühtegi töötajat ja nende möödunud aasta viimase kvartalis tasutud riigimaksude summa jäi alla 1000 euro. Samuti pakuvad nad suures osas Venemaal toodetud programmi, mis on Eestis erinevateks saadeteks lõigatud. Seega puudub neil klassikalises mõttes originaalsisu,» rääkis Tomberg.

Tallinna halduskohus oma reedeses lahendis Eesti Meedia kaebust siiski ei rahuldanud, kuid Eesti Meedia juhatuse esimehe Sven Nuutmanni sõnul plaanib kontsern halduskohtu otsuse kindlasti teises kohtuastmes vaidlustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles