Pildid ja video: Facebook ehitab omale linna

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lisaks virtuaalsele kommuunile tahab Facebook nüüd kätt proovida ka reaalses maailmas eksisteeriva kommuuni loomisele.

Facebook on võtnud nõuks ehitada oma peakorteri ümber terve linnak, kuhu kuuluvad muu hulgas elamispinnad, poed ja hotell. Ehitusprojekt leiab aset Menlo Park'i linnas Californias, kus asub ka ettevõtte peakorter, mida tahetakse nüüd laiendada, kirjutab Business Insider.

Facebook ostis 22-hektarise maalapi 2015. aastal 400 miljoni dollari eest ja see asub peakorterist otse üle tee. Facebook on kirjeldanud oma projekti kui «küla», mis pakub peamiselt Facebooki töötajatest ja nende peredest koosnevale elanikele elamispinda, transporti ja muid mugavusi.

«Me plaanime ehitada 125 000-ruutmeetrise kaubanduspinna, kuhu kuulub toidupood, apteek ja kogukonna eluks vajalikud ärid,» ütles Facebook.

Linnaku ehitamiseks kulub umbes 10 aastat. Projekti esimene etapp, milleks on majutus ja toidupood, peaks valmima 2021. aasta esimesel poolel. Sealt edasi valmib iga etapp iga kahe aasta järel.

Facebooki sõnul vähendavad peakorterile nii lähedal elavad töötajad ka kohalikku liikluskoorumust.

Facebook on esitanud oma plaanid ka Menlo Park'i linnale, kuid pole veel linnavõimudelt heaks kiitvat vastust saanud. Arvatakse, et loa saamiseks kulub kusagil kaks aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles