Hiina ehitas pandakujulise tuhande ruutmeetrise päikseenergiapargi (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panda elektrijaam
Panda elektrijaam Foto: http://www.cmnechina.com/en/Uploads/image/20170629/5954c5af564bc.jpg

Hiina üks suurimaid taastuvenergia tootjaid China Merchants New Energy Group otsustas uue päikseenergiapargi disainiga natuke lõbusam olla. Uus park on hiiglasliku pandakaru kujuga.

Uus päikeseenergiapark nimega Panda elektrijaam on võimeline tootma 3,2 miljardit kilovatt-tundi elektrit 25-aastaga, vahendab Business Insider. Pargi ehituse esimene faas, mis sisaldab endas 50-megavatist elektrijaama, jõudis lõpule 30. juunil ja projekt alustas just elektrivoolu vahendamist loode Hiina elektrivõrku.

Käesoleval aastal plaanitakse ehitada ka teine panda esimesele seltsiks. Uue elektrijaama ehitusega vähendatakse süsinikdioksiidheiteid 2,74 miljoni tonni võrra, mis oleks tulnud miljonite tonnide söe põletamisest elektri tootmisel.

Hiina ettevõtte töötas koos ÜRO arendusprogrammiga, et teha Panda elektrijaam reaalsuseks. Projekt on üheks osaks suuremast panusest tõsta teadlikust puhtast energiast noorte hiinlaste seas.

Ettevõtte plaanib ehitada järgmise viie aasta jooksul veel teisigi pandakujulisi elektrijaamu üle Hiina.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles