Äripäev käivitab oma raadio juba üsna pea

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel ja ajalehtede liidu juht Mart Raudsaar.
Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel ja ajalehtede liidu juht Mart Raudsaar. Foto: Erik Prozes

Äripäeva meediakontsern plaanib oma raadioprogrammiga alustada augustis.

«Nad [raadiosaated] tulevad suve jooksul, ma täpset kuupäeva veel ei tea,» ütles Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel BNS-ile. «Jutt on nädalatest, augustis võiks tulla uudiseid, siis teatame,» lisas Mandel, kelle sõnul veab projekti Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi.

Äripäev sai tehnilise järelevalve ametilt regionaalse raadioteenuse eetriloa Harjumaal sagedusel 92,4 megahertsi alates 8. juunist. TJA väljastas avaliku konkursi tulemusena kaks regionaalse raadioteenuse osutamise tegevusluba – ühe Harjumaal ja teise Ida-Virumaal raadioteenuse osutamiseks.

Harjumaa levipiirkonna konkursil tunnistas TJA parimaks AS-i Äripäev taotluse programmiga «Äripäeva raadio». Sellele levipiirkonnale taotles luba ka Eestisoomlaste Ühendus Sibelius, Sauna ja Sisu MTÜ programmiga «SSS Radio».

Taotlusi hinnati vastavalt kultuuriministri sätestatud kõrvaltingimustele, mis seadsid eelise päevasel ajal rohkem sõnasaateid, levipiirkonna elu kajastavaid saateid ja eesti autorite teoseid pakkuvale programmile.

Harjumaal levima hakkava raadioprogrammi sõnasaated peavad olema soome või eesti keeles. Programmi sõnasaadete maht peab päevasel ajal olema vähemalt 30 protsenti, Eesti autorite teoste miinimummaht programmis peab päevasel ajal olema vastavalt 20 protsenti ja 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles