Graafik: usaldamatus valitsuse majanduspoliitika suhtes on hüppeliselt tõusnud (3)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas, valitsus
Jüri Ratas, valitsus Foto: Toomas Tatar / Õhtuleht

Majandusaasta teises kvartalis tõusis hüppeliselt usaldamatus valitsuse majanduspoliitika vastu, selgub konjunktuuriinstituudi läbiviidud uuringust. Ettevõtlus- ja infotehnoloogia minister Urve Palo ei pea seda hinnangut adekvaatseks

Eesti konjunktuuriinstituudi pressikonverentsil selgus, et 2017. aasta teises kvartalis tõusis hüppeliselt usaldamatus valitsuse majanduspoliitika suhtes. Instituudi uuringus probleemi nimetanud ekspertide osakaal tõusis 71 protsendilt 95 protsendini.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogia minister Urve Palo selles suurt probleemi ei näinud ja ütles, et see tulemus on igati ootuspärane, sest teise kvartalisse jäid sisse plaanitavad maksumuudatused, mis tööandjatele ei meeldinud ja võrreldes rahvusvahelise IMD konkurentsiedetabeliga on kahe uuringu vahel teatud vasturääkivused.

«Rahvusvahelise konkurentsiedetabeli vastajate hulk on ettevõtjad, aga konjunktuuri instituudi tagatoa 19 inimesest on neli ainult ettevõtjad. Ülejäänud on majanduseksperdid, valituse ametnikud, majandusteadlased ja opositsioonipoliitikud ning nende töö ongi olla kriitiline,» sõnas Palo.

Marje Josing, Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Palo väidetega ei nõustu. Tema sõnul valmib rahvusvaheline uurimus varem ja Konjunktuuriinstituudi poolt läbiviidud küsitlus on hilisem ja iseloomustab teist majanduskvartalit paremini.

Eesti konjunktuuriinstituut annab iga kvartali alguses operatiivse ülevaate olukorrast Eesti majanduses.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles