Konkurentsiamet ühendaks võrguettevõtted (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juht Taavi Veskimägi.
Eleringi juht Taavi Veskimägi. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Juuni alguses jõudis meediasse konkurentsiameti ettepanek avada riigiasutuste kontoripindade üüriturg konkurentsile ja viia see RKASi alt ära, samuti korraldaks amet kulude kokkuhoiu huvides ümber riiklike võrguettevõtete Elering ja Elektrilevi töö.

Kui RKASi töö ümberkorraldamises oli konkurentsiameti soovituste aluseks konkurentsineutraalsuse küsimus ehk soov tagada võrdsed võimalused avaliku ja erasektori ettevõtjatele, siis Eleringi ja Elektrilevi puudutavat ettepanekut tehes lähtub amet enda kui hinnaregulaatori rollist. Seetõttu on ettepaneku ajend kulude kokkuhoiu võimalused riigile kuuluvates võrguettevõtetes.

Olukorras, kus ülekandevõrgule ehk Eleringile kuulub suur osa ka 110 kV pingel töötavat ja jaotusvõrgu funktsiooni täitvat võrku, leiab konkurentsiamet, et see ei ole efektiivne, kui tema kõrval arendab jaotusvõrku ka Elektrilevi. Seepärast on konkurentsiamet teinud nii rahandusministeeriumile kui ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku kaaluda praeguse olukorra ülevaatamist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles