Olerex neelab juba kolmanda tanklaketi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi tankla
Olerexi tankla Foto: Margus Ansu / Postimees

Kütuse jaemüügifirma Olerex jätkab jõuliselt laienemist ja ostab viimase aasta jooksul juba kolmanda väikese tanklaketi. 

Nii on Olerexi emafirma Aqua Marina sõlminud lepingu, et osta ASilt Johnny tanklakett Favora, millel on üle Eest iseitse bensiinijaama. Olerexi tanklate arv tõuseb pärast ühinemist 94 jaamani.

Olerexi üks omanik Antti Moppel ütles, et Favora ost on üks osa strateegiast viia Olerex Eesti kütuseturu liidripositsioonile. Lisaks on Favora tema sõnul üks neist kettidest, mis on Olerexi jaoks strateegiliselt vajalik.

«Olerexi jaemüügivõrku arendades eelistame alati suuri heal positsioonil olevaid kauplustega täisteenindusjaamu ja sel põhjusel oleme loobunud mõne teise keti jaamade ostust. Favora jaamad saame mõõduka jõupingutusega ümber ehitada just sellisteks, mis meie klientidele meeldivad,» põhjendas Moppel.

Moppel lisas, et Favora jaamad saavad Olerexi väljanägemise esimesel võimalusel. Esmalt tuleb ära oodata aga konkurentsiameti heaksiit tehingu toimumisele.

Olerex on viimase aasta jooksul «alla neelanud» juba kolm väikest tanklaketti: Mahta Kütus AS, Raktoom AS ja nüüd Favora. 2015. aastal omandas Olerex aga 37 tanklaga Lukoili keti.

Johnny ja Aqua Marina sõlmisid seitsme Favora tankla ostu-müügi lepingu 19. juunil. Selle kohaselt omandab Aqua Marina Favora tanklad, sest Johnny soovib kütuse jaemüügiturult lahkuda.

Küsimuse peale, kas Olerex kavatseb veel mõne tanklaketi omandada, vastas Moppel, et Favora ostuga läheneb nende programm lõpule. «On veel mõni jaam, mille ostust võime sobiva pakkumise korral huvitatud olla, kuid suures osas oleme meile huvi pakkunud tanklaketid nüüdseks omandanud,» põhjendas ta. Tehingu hinda Moppel ei avaldanud.

Favora tanklad asuvad Tallinnas, Tartus, Viljandis, Võrus, Võru Kosel, Põlvas ja Rõuges.

Johnny AS omanik on Urmas Johanson. Ettevõtte tegevusalad on mootorikütuste, õlide ja määrdeainete müük. Ettevõte teenis 2015. aastal 11,3 miljoni euro suuruse käibe juures 28 500 eurot kahjumit.

Aqua Marina ASi omanikud on Antti Moppel ja Andres Linnas, kellele kuulub ka tanklaketi Olerex operaator Olerex AS. Olerex teenis möödunud aastal 283,3 miljoni euro suuruse käibe juures 1,8 miljonit eurot kasumit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles