Tagatisraha ka ehitusfirmadele?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Toomas Huik

Vandeadvokaat Helmut Pikmets kirjutab, et kütusemüüjatele pandud kohustus maksta tagatisraha paneb viimased ebavõrdsesse seisu teiste valdkonna firmadega võrreldes. Seega miks mitte küsida tagatisraha ka ehitusfirmadelt.

«Riigikohus on leidnud1, et ebavõrdse kohtlemise tuvastamiseks on vaja leida võrreldavate isikute lähim ühine soomõiste ning seejärel kirjeldada väidetavat ebavõrdset kohtlemist. Seadusemuudatustega on kütusemüüjad kui kindla majandussektori maksukohustuslased pandud tunduvalt halvemasse olukorda kui teised maksukohustuslased. Seadusega kohustatakse kütusemüüjaid esitama maksuhaldurile maksutagatis tulevikus tekkiva võimaliku maksukohustuse täitmise tagamiseks,» kirjutas Pikemets

«Ajakirjanduses on korduvalt kajastatud maksuhalduri andmeid, mille kohaselt esineb käibemaksupettusi kõige enam sellistes valdkondades nagu ehitus, kinnisvaratehingud, metalltoodete valmistamine, puiduga seotud tehingud, maismaaveondus jne. Seaduse eelnõu seletuskirjast ei selgu, miks plaanitakse erinevalt kohelda just kütusemüüjaid ning millega on see põhjendatud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles