Suur segadus tehnoloogiahiidude aktsiate hindadega

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nasdaq
Nasdaq Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/Scanpix

Terve rea Nasdaqil noteeritud tehnoloogiaettevõtete hinnad olid eile hilisõhtul ja täna varahommikul mitmes finantsportaalis, nagu Yahoo Finance, Google Finance ja isegi Bloombergi terminalides tugevasti moonutatud hindadega.

Andmed, mil määral hinnad moonutatud olid, on vastuolulised.

LHV investeerimisportaal näitas täna hommikul, et Apple’i aktsia hind oli kerkinud 348 protsenti 645,33 dollarini, Microsofti aktsia kukkunud 57,8 protsenti 29,13 dollarini, Amazoni aktsia oli kaotanud kolm veerandit oma väärtusest ja nii edasi ja nii edasi.

Financial Times, Bloomberg, The Wall Street Journal ja veel mõned väljaanded kirjutasid, et nende aktsiate hindadeks näidati lühikest aega 123,47 dollaril, mis tähendas Apple’i aktsiale 14-protsendilist, Amazoni aktsiale 87-protsendilist langust ning Microsofti aktsiale 79-protsendilist tõusu.

Nasdaqi kodulehel olid hinnad siiski õiged.

«Nasdaqi pressiesindaja Joe Christinat kinnitas, et Nasdaqi ennast vead ei puudutanud.

«See oli vahendajate probleem, mitte Nasdaqi oma,» kinnitas Christinat, et teistel vahendajatel nagu FactSet ja isegi Nasdaqi enda koduleheküljel olid hinnad õiged.

Kella üheksaks meie aja järgi olid ka Google Finance'is kuvatud hinnad juba õiged.

Apple’i aktsia odavnes tegelikult 0,36 protsenti 143,50 dollarini, Amazoni aktsia 1,48 protsenti 953,66 dollarini ja  Microsofti aktsia 1,1 protsenti 68,17 dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles