Fotod: restoran-jazzklubi Clazz läks teist korda hingusele

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui 2014. aasta veebruaris pandi populaarse vanalinna restoran-jazzklubi Clazz uksed kinni, kuna sellel tekkisid rahalised raskused, siis nüüd on koht ka järgmise omaniku käes hingusele läinud.

Juba möödunud nädalal laekus Postimehele vihjeid, et Tallinna vanalinnas asuv restoran-jazzklubi Clazz uksed on suletud. Kuigi ustel ühtegi silti koha sulgemise kohta ei ole, jäi ka täna Postimehe fotograafi kaamera ette kinniste ustega restoran-klubi.

Seda, et koht on tõesti otsustanud teist korda uksed sulgeda, kinnitas ka 2014. aastal klubi juhtimise üle võtnud Tresmark OÜ juhatuse liige Sten-Erik Thalson. «Ebaõnnestumise põhjuseks oli vana idee jätkamine,» nentis ta. Ruumi edasise käekäigu otsustab ettevõte koos majaomanikuga.

Tresmark võttis Clazzi juhtimise üle 2014. aasta keskpaigast, kui see oli eelmise omaniku, Olde Hansa restorani rajaja Auri Hakomaa käes sama aasta veebruaris pankrotti läinud. Kui Clazz  2014. aasta keskel uuesti uksed avas, asus selle programmijuhina tööle muusik Teele Viira, kes 2015. aasta märtsis sellelt kohalt lahkus.

Seda, mida ettevõtte tegi, et restoran-jazzklubi 2014. aastal tabanud madalseisust välja tuua, ei soovinud Thalson lähemalt rääkida. «Nendest ideedest pole mõtet enam rääkida – ei õnnestunud ju,» põhjendas ta.

Tresmark OÜ alla kuulub ka mitu teist pikalt tegutsenud ja tuntud pubi Tallinnas, näiteks Scotland Yard ja baar-restoran Chicago 1933. Thalsoni kinnitusel Clazzi sulgemine kuidagi teiste kohtade käekäiku ei mõjuta.

Kuigi eelmise aasta majandusaasta aruannet ettevõttel veel äriregistris esitatud ei ole, oli Tresmark OÜ müügitulu 2014. aastal 2,31 miljonit ja 2015. aastal 2,5 miljonit eurot. Samas kui 2014. aastal teenis ettevõte 16 418 eurot kasumit, oli 2015. aasta kasuminumber mõne tuhande võrra väiksem, 13 018 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles