Kurioosum USA osariigis: lotovõitjad peavad oma võitu kaua ootama (1)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Lotto
Viking Lotto Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Loteriivõitjad on tohutult õnnelikud, kuid Illinois, USA osariigis, peavad nad ka kannatlikud olema.

Osariigi hasartmängu ametnikud teatasid teisipäeval, et kui Illinois ei jõua finantsaasta alguseks esimesel juulil kokkuleppele valitsuse rahastamise osas, ei saa 25 000 dollarit või rohkem võitnud inimesed oma raha kätte, vahendab CNN.

«Peaassamblee peab kinnitama tasakaalus eelarve, mis sisaldab loterii rahastust, et kõik võidumaksed saaks tehtud,» kinnitas Greg Smith, Illinois Loto tegevdirektor.

Samasugune olukord on juba korra toimunud aastal 2015. Illinois Loto ei saanud vajaliku rahastust kuni detsembrini, mis tähendas, et ei väljastatud 3900 võidupileti auhinnarahasid koguväärtuses üle 112 miljoni dollari.

Illinois loteriimured on kõigest üheks näiteks suuremast eelarve kriisist, mis osariiki vaevab. Osariigil on üle 15 miljardi dollari väärtuses maksmata arveid ja võlgneb veerand triljonit dollarit avaliku sektori töötajatele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles