Milkest ilmselt E-Piima kasuks tehtud PRIA toetusotsust edasi ei kaeba

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EPIKO nõukogu esimees kuulub ka MilkEsti aktsionäride hulka
EPIKO nõukogu esimees kuulub ka MilkEsti aktsionäride hulka Foto: Sander Ilvest / Postimees

Piimatootjate ühisfirma Milkest tõenäoliselt ei vaidlusta põllumajanduse registrite ja infromatsiooni ameti (PRIA) otsust eraldada 15 miljoni euro suurune toetus E-Piimale; lõpliku otsuse teeb ettevõte selles osas tuleval nädalal.

«Mis edasikaebamisse puutub, siis me oma Milkesti koosolekul võtame selle kohta lõpliku otsuse vastu, aga oleme siin asja omavahel arutanud ja paljud on arvamusel, et ei ole mõistlik edasi kaevata,» ütles Milkesti nõukogu esimees Märt Riisenberg BNSile. «Tuleb edu soovida teisele poolele,» lisas ta.

Milkest ei näe praegu edasikaebamises suurt mõtet, kuna see näitab Riisenbergi sõnul ainult seda, et põllumeeste vahel on lahkhelid, samas kui tuleks üritada rohkem ühist keelt leida. «Proovime siin põllumeestega ühist keelt leida, ka E-Piima omadega, aga kuidas see õnnestub, ei tea. Sellest on väga vara rääkida,» sõnas Riisenberg.

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) peadirektor kinnitas neljapäeval piimatööstuse suurprojektide hindamiskomisjoni tehtud otsuse toetada E-Piim Tootmine AS projekti 15 miljoni euroga.

Veebruaris laekus PRIA-le kaks võistlevat taotlust E-Piim Tootmise AS-ilt ning Milkest AS-ilt. Kaheksaliikmeline hindamiskomisjon otsustas maikuus toetada E-Piim Tootmine AS-i projekti, sest komisjoni juhi Indrek Neivelti hinnangul astutakse selle projektiga pikem samm edasi Eesti piimatööstuse arengus, teatas PRIA toona.

E-Piim AS projekti maksumus on 89 miljonit eurot, projekti üks investoritest on Marubeni Corporation Jaapanist. Milkesti projekti maksumus oli 50 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles