Turvameeste palgatõus vähendas G4Si kasumit

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4Si turvamees.
G4Si turvamees. Foto: Martin Ilustrumm

Eesti suurim turvafirma G4Si puhaskasum langes mullu enam kui kaks korda, kuna üleüldine palgasurve sundis kergitama turvameeste palka. 

G4Si möödunud aasta müügitulu suurenes paari protsendi võrra, küündides 54,6 miljoni euroni. Samas langes turvafirma puhaskasum ülemöödunud aasta 5,6 miljonilt eurolt 2,3 miljonile eurole, selgub majandusaasta aruandest.

Ühelt poolt mõjutas kasumi langust see, et G4S teenis 2015. aastal ühekordse tulu summas 1,9 miljonit eurot. Kuid teisalt pidid nad aasta jooksul tõstma eesliinitöötajate palka rohkem kui aasta alguses tehtud mehitatud ja tehnilise valve lepingud ette nägid.

Firma tööjõukulud kasvasid mullu ligi 2 miljoni euro võrra 34,5 miljoni euroni. Ettevõtte keskmine palgakulu töötaja kohta oli 874 eurot kuus, aasta varem 793 eurot. 

Lisaks märgib ettevõtte juhatus, et aina olulisemaks saab pikaajaliste mehitatud valve lepingute maksumuse sidumine riikliku alampalga kasvuga. Sidumine tarbijahinnaindeksi kasvuga, mis on viimastel aastatel olnud palgakasvust oluliselt madalam, ei ole enam juhatuse sõnul kohane.

Vaatamata pingelisele olukorrale, saavutas G4S viimase kümne aasta madalaima kaadrivoolavuse. Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 2446 inimest.

Tänavuste plaanide kohta märkis juhatus, et nad keskenduvad peamiste tegevusvaldkondadele ja vastavate kompetentside arendamisele ning jätkavad planeeritud arendustegevustega ja investeeringutega, otsides pidevalt võimalusi uute teenuste turuletoomiseks.

«Võetud eesmärkide saavutamisel kujunevad sellel aastal eriti olulisteks tehniliste turvalahenduste, sealhulgas videolahenduste veelgi jõulisem klientidele teadvustamine, mehitatud ja tehnilise valve sisemise kvaliteedi tõstmine tehnoloogiliste abivahenditega ning sularahaveos ja -teenuse tellimises kaasaegsete lahenduste kasutuselevõtt,» kirjutas juhatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles