Küsimus, millele vastamist tuleks tööintervjuul keelduda

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus.
Töövestlus. Foto: Panther Media/Scanpix

Mitmed tööandjad võivad töövestlusel huvi tunda, kui palju kandidaat praegusel ametikohal raha teenib, ent sellele küsimusele vastamisega teed endale pigem karuteene.

Karjäärispetsialistid väidavad, et sageli on suur viga vastata potentsiaalse tööandja küsimusele oma praeguse palga kohta, vahendab news.com.au. Uuel võimalikul tööandjal pole selle infoga aga muud teha, kui sulle pakutavat palganumbrit vastavalt korrigeerida. Seega ainuke põhjus, miks tööandja seda teada tahab, on selleks, et ta saaks eeldatavat palka kärpida või jätta see samale tasemele sinu praeguse palgaga.

Seega on normaalne tööintervjuul küsida, mis oleks su palgasoov või soovitud palgavahemik, ent oma praeguse palganumbri avaldamisest võid viisakalt keelduda. Samuti võib ka vastata, et saad selle ametikoha keskmist palka või palk jääb keskmisesse vahemikku.

Kui intervjuu läbiviija alustab aga sinuga palgaläbirääkimisi, siis tuleb samuti veidi eeltööd teha, et olla teadlik oma valdkonna keskmisest palgatasemest ning hinnata tema pakkumist ka vastavalt sinu kogemusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles