Pildid: Aston Martin toob turule elektriauto

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aston Martin teatas plaanist tuua turule tootmisversioon oma elektrilisest ideeautost RapidE, mida tutvustati algselt 2015. aasta oktoobris. 

Aston Martin plaanis algselt luua uue elektriauto koostöös Hiina tehnoloogiaettevõttega LeEco, kuid viimane jäi hiljaaegu majandusraskustesse ja nüüd on partneriks võetud Williams Advanced Engineering, kellega tehti koostööd ka algse ideeauto arendamisel. 

Williams hakkab tegelema akude tootmise ja kõige muuga, mis teeb elektriautost elektriauto.

Tulevast sõidukist endast pole veel palju teada, kuid see põhineb väidetavalt Rapide AMR brändil ja on tehtud «neljaukselise sportauto stiilis», olles dünaamikalt sarnane Rapide S-iga.

«RapidE näitab Aston Martini visiooni, ambitsiooni ja võimekust minna kaasa radikaalsete muudatustega. Me toome turule uut tüüpi auto, mis on ühel ajal uus ja samal ajal truu ka meie klientide soovidele,» teatas Aston Martini tegevdirektor Andy Palmer.

RapidE-d luuakse 155 eksemplari ja tüki hind hakkab olema 255 000 dollarit. Võiks öelda, et tegu on sobiliku sõidukiga sellistele elektriauto austajatele, kelle jaoks jääb Tesla Model S liiga tavaliseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles