Põlissoomlased on Portugali abistamise vastu

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali lipp riigi rahandusministeeriumi ees.
Portugali lipp riigi rahandusministeeriumi ees. Foto: AP/SCANPIX.

Valimiste eel avaliku arvamuse küsitlustes 16-protsendise toetusega Põlissoomlaste Partei juht Timo Soini teatas, et tema partei hääletab Portugalile abi andmise vastu, mis võib tekitada EL-is probleeme Portugali abipaketi koostamisel.

Põlissoomlased on pärast 2007. aastat oma toetuse neljakordistanud, kui soomlaste seas süveneb rahulolematus eurotsooni finantskriisi lahendamisega.

Soome peaminister Mari Kiviniemi ütles, et Portugali abipaketi koostamine võtab tõenäoliselt mitu nädalat, mis tähendab, et selle heakskiitmine jääb järgmisele parlamendikoosseisule.

Soome rahandusminister Jyrki Katainen on öelnud Soome rahvusringhäälingule Ylele, et Soome parlamendi «ei» võib ohtu seadu kogu ELi abipaketi, kuna see nõuab ühehäälset toetust. Kataineni hinnangul võib Soome tagatis Portugali puhul ulatuda 1,2 miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles