POSTIMEHE BRÜSSELI BLOGI Siim Kallas: uueks eurotoetuste perioodiks tuleb reegleid radikaalselt vähendada (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Euroopa Komisjoni asepresident ja lihtsustamisega tegeleva kõrgetasemelise töörühma juht Siim Kallas
Endine Euroopa Komisjoni asepresident ja lihtsustamisega tegeleva kõrgetasemelise töörühma juht Siim Kallas Foto: Liis Treimann

Eile ja täna toimus Brüsselis seitsmes ühtekuuluvuspoliitika foorum, mis leiab aset iga kolme aasta tagant, ning otsis seekord vastuseid küsimusele, kuidas tuleks ühtekuuluvuspoliitika, seejuures ka ELi struktuuritoetustega minna edasi pärast 2020. aastat, kui lõpeb praegune programmiperiood.

Kahepäevasel foorumil said sõna terve rida ELi kõrgeid ametnikke ja poliitikuid. Teiste seas astusid üles Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker, Euroopa Komisjoni asepresident ja endine Soome peaminister Jyrki Katainen, regionaalpoliitika volinik Corina Creţu, majandusvolinik Pierre Moscovici, Läti rahandusminister Dana Reizniece-Ozola, eelarve ja personali volinik Günther Oettinger, jpt.

Teisipäeva pealelõunal toimuvas paneeldiskussioonis, mis arutles ELi ühtekuuluvuspoliitika ja struktuurifondide reeglite lihtsustamise ja efektiivsemaks muutmise üle, osales ka endine Eesti peaminister ja Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas.

Foorumil oli kokku pea 700 osalejat üle Euroopa, alates poliitikutest ja ametnikest kohalike kogukondade ja kodanikuühiskonna esindajateni välja.

Foorumi päevakavaga saab lähemalt tutvuda siin.

Postimees pidas foorumilt ka otseblogi.

Tagasi üles