Ka Läti parlament ratifitseeris Rail Balticu leppe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu lepingu allkirjastamine kolme Balti riigi poolt
Rail Balticu lepingu allkirjastamine kolme Balti riigi poolt Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht

Läti seim ratifitseeris Läti, Leedu ja Eesti valitsuste vahelise Rail Balticu raudteeühenduse arendamise kokkuleppe. Rail Balticu kokkuleppe määrab raudtee tehnilised parameetrid, marsuudi ning ehituse ajakava.

Kokkulepe reguleerib ka tulevase raudteetaristu ja selle alla kuuluva maa omandiõigust ning rahastamise tingimusi. Lisaks sellele tagab see Rail Balticu juhatusele ligipääsu taristule ning annab sellele üldised juhised taristuhaldaja valmiseks.

Kokkulepe allkirjastati 31. jaanuaril 2017 ning vajab veel ratifitseerimist Leedu parlamendi poolt. Eesti riigikogu ratifitseeris leppe 19. juunil.

Rail Balticu projekt hõlmab kiire rahvusvahelise raudtee ehitust Tallinnast Leedu-Poola piirini. Rööpme laius on 1435 millimeetrit ehk Euroopa standard ja reisirongid sõidavad kiirusega kuni 240 kilomeetrit tunnis, samas kui kaubarongid sõidavad kiirusega kuni 120 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles