Vildaka hanke tõttu sai Elektrilevist kana, kes muneb kuldmune (3)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvamaal Orava-Lepassaare tee ääres kulgeva elektriliini alune on võsast puhastatud osaliselt. Piirkonnas töid tegev Liinihoolduse Varad ajab näpuga järge Elektrilevi korraldustes ja lõikab võsa vaid nendel lõikudel, kus firma kontrollid on seda vajalikuks pidanud.
Põlvamaal Orava-Lepassaare tee ääres kulgeva elektriliini alune on võsast puhastatud osaliselt. Piirkonnas töid tegev Liinihoolduse Varad ajab näpuga järge Elektrilevi korraldustes ja lõikab võsa vaid nendel lõikudel, kus firma kontrollid on seda vajalikuks pidanud. Foto: Margus Ansu / Postimees

Küsimused Elektrilevi uue veidra liinihoolduse praktika kohta viisid lõpuks suurema küsimuseni: kuidas on võimalik, et osa alajaamade ja nende liinide hooldamise kogumaksumusest valdava osa moodustavad kooskõlastused maaomanikega?

Põlvamaa Orava vallas nägi paari nädala eest kummalist vaatepilti – keskpingeliini alune on mõne postivahe jagu hooldatud, aga siis on töö justkui katkenud ja võsa lõikamata. Liini all on tihe võpsik, kaselatv nilpsab alumisi traate. Paksu võsa sisse upub ka alajaam, kust jooksevad õhukaablid lähedalasuvatesse taludesse. Seejärel, mõne aja pärast, on liinialust taas hooldatud, kuni saabub järjekordne võpsik ja järjekordne puu ulatub liinideni. Ja nii edasi.

Kõrvalasuva talu pärija Aarne Mägi ütleb, et vaatepilt on imelik: «Minu jagu on ära tehtud, aga tegemata on see osa, mis jääb teisele poole. Alajaama trafo on ka võsa sees.»

Kas meestel jäi töö pooleli ja nad tulevad tagasi? Ei, just niimoodi mullu riigihanke võitnud firma Liinihoolduse Varad oma tööd teebki, rikkumata seejuures vähimalgi määral Elektrileviga sõlmitud raamlepingut. Saemehed saabuvad siia järgmine kord kolme või nelja aasta pärast, ja ehkki on võimalik, et selle liinilõigu osas muudab lehelugu olukorda, kasvavad kased siis juba päris kindlasti liinidest läbi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles