Ossinovski: maksuotsuseid teevad majanduskauged inimesed (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski raudteel.
Oleg Ossinovski raudteel. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Skinest Grupp ASi omanik, transiidiettevõtja Oleg Ossinoviski kritiseerib kaht uut maksu, mille koalitsioon hiljuti vastu võttis.

Kontsernisiseste laenude deklareerimise (varasema nimega nn panditulumaks) kohustuse kohta ütles Ossinovski, et see on väga halb otsus, mille töötasid välja ja võtsid vastu inimesed, kes on tegelikust majandusest väga kaugel, kirjutab Äripäev. 

«Oletame, et üks valdusfirma annab kontserni teisele valdusfirmale laenu, see aga investeeris raha ebaõnnestunult ja nüüd pole tal võimalust laenu tagasi maksta, või läheb tagasimaksmiseks üle nelja aasta. Mis sel juhul saab? Sellist olukorda on väga keeruline hallata. See-eest saavad lisatööd maksuametnikud, maksukonsultandid, advokaadid, kohtunikud jne,» ironiseeris Ossinovski.

Firmaautode erisoodustumaksu muutuste kohta märkis Ossinovski, et siin visati koos veega ka laps välja. «Miks ettevõtja, kellele auto on põhitöökoht ja telefon põhitöövahend, peaks selle kasutamise eest maksu maksma? Viime siis sisse ka kontorimaksu ja küsime erisoodustusmaksu ka aknast avaneva vaate eest,» on Ossinovski kriitiline.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles