Kuhu investeerivad Eesti poliitikud?

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere
Valdo Randpere Foto: Sander Ilvest

Kuigi investeerimine on aina populaarsemaks muutunud, näib rahast rääkimine olevat riigikogulaste seas tabuteema.

Seda, et tuleviku tarbeks tuleb raha kõrvale panna, räägivad paljud poliitikud ning paljud neist näitavad ka tegudega eeskuju. Arvestades seda, et keskmine riigikogulase sissetulek ühes lisadega jääb 40 000-50 000 euro juurde aastas, siis avaneb paljudel ka ihaldusväärne investeerimisvõimalus, kirjutab Äripäev

Kuigi suurel osal poliitikuist on kas oma kinnisvara ja ka osalus mõnes ettevõttes, mis omakorda teenistust pakkuda võib, siis aktsiaturgudel osaleb neist siiski väga väike osa ja veel väiksem osa panustab välisriikide aktsiatele.

Investeerimisega annab eeskuju 38 poliitikut, kusjuures pooled neist usuvad ülekaalukalt nii Tallinki kui ka Tallinna Vee aktsiatesse.

Ka sel aastal troonib investorpoliitikute tipus Valdo Randpere, kel on majanduslike huvide deklaratsioonis märgitud kolme fondi osalus. 

Kuhu poliitikud täpsemalt investeerivad, loe Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles