Pildid ja video: Dubai saab esimesed lendavad taksod juba sellel aastal

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksa idufirma Volocopter (varasema nimega E-volo) sõlmis esmaspäeval lepingu Dubai linnaga, et alustada juba selle aasta teisel poolel oma 18 rootoriga koptertaksode katsetamist. 

Volocopteri kaasasutaja Alexander Zosel ütles, et proovilennud algavad 2017. aasta neljandas kvartalis ja kestavad praeguse lepingu järgi viis aastat. «Me oleme väga tänulikud, et RTA (Dubai’s Road and Transport Authority) valis pärast põhjalikku taustakontrolli meid,» ütles Zoseli ettevõtte teates.

Volocopteri prototüüp VC200 tegi oma esimese mehitatud proovilennu juba eelmisel aastal. Selle aasta alguses toodi aga välja uus mudel 2X, mille lennuraadius on natukene üle 27 kilomeetri, seda juhul, kui ta lendab umbes 70 kilomeetrit tunnis. Kui raadius pole oluline, siis maksimumkiirusel suudab kopter lennata kuni 100 kilomeetrit tunnis. 

Volocopter ei hakka olema aga ainus Dubai õhuruumis ringi vurav takso. Sarnane leping on tehtud ka Hiina droonifirmaga Ehang, kuigi pole kindel, kas ja millal nende katselennud alata võiks. Sarnasest lepingust on huvitatud ka Uber, kes tahaks 2020. aastaks saada linna peale oma lendava taksoteenuse. 

Allikas: The Verge

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles