Macron unistab idufirmadest

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron hoiab VivaTechil robotit.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron hoiab VivaTechil robotit. Foto: MARTIN BUREAU/AFP/Scanpix

Eelmisel nädal toimunud Pariisi tehnoloogiakonverentsist VivaTech võttis osa ka Prantsusmaa värske president Emmanuel Macron, kes teatas, et tahab riigist teha tehnoloogia ja innovatsiooni keskuse.

Neljapäeval konverentsile saabunud Macron teatas mitmest uuest plaanitavast meetmest, mis lükkaks Prantsusmaa tehnoloogiasektori arengu käima ning meelitaks ligi rohkem uusi ettevõtteid ja helgeid päid. Muu hulgas lubas president algatada 10 miljardi eurose innovatsioonifondi. «Ma tahan, et Prantsusmaast saaks idufirmade riik. Ma tahan, et me oleks rahvus, kes liiguks ja töötaks nagu idufirma,» ütles Macron kuulajatele.

Ka kogu Macroni poliitiline karjäär sarnaneb mõnevõrra idufirmaga, arvestades, et 39-aastase «noorpoliitiku» partei La République en Marche (LREM) tekkis alles eelmisel aastal osana tema presidendikampaaniast ja on nüüd populaarsuselt plahvatanud, saades isegi enamuse parlamendis. Mõistetavalt tekitas Macroni jutt peamiselt tehnoloogia- ja äriinimestest koosnevas publikus üksjagu elevust, seda eriti arvestades Prantsusmaa majanduslikku stagnatsiooni ja Macroni juba varasemat populaarsust tehnikasektoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles