Ametiühingute keskliit teenis ligi pool miljonit eurot ettevõtlustulu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Eesti Ametiühingute Keskliit (EAKL) teenis möödunud majandusaastal kinnisvaralt tulu 493 402 eurot, mis on mõnevõrra kõrgem kui aasta varem teenitud 445 709 eurot.

EAKLile kuulus eelmisel aastal kokku viis kinnisvaraobjekti, seal hulgas neli objekti Tallinnas: Pärnu maantee 41A, Laulupeo 24, Gonsiori 20/Kreutzwaldi 23, Rävala puiestee 4/Laikmaa 15. Üks objekt asus ka Narvas aadressil Linda 1. Lisaks on EAKLil osalus ASis Pühajärve Puhkekodu, selgub majandusaasta aruandest.

EAKLi Tallinnas asuvat kinnisvara haldab Ametiühingute Vara Haldus OÜ, mille ühest osakapital kuulub täienisti EAKLile. Varahaldusfirma eesmärk on kinnisvara haldamise ja arendamise teel EAKLi omanikutulu suurendada. 2016 aastal vähendati Ametiühingute Vara Halduse ja EAKLi vahelises käsunduslepingus olevat käsundi täitmiseks makstava tasu suurust seoses Laulupeo 24 rekonstrueerimistöödega. Sellest tulenevat jäi Ametiühingute Vara Haldus OÜ 2016. aastal 8509 euroga kahjumisse ja omakapital 5923 euroga miinusesse.

EAKLi aruandes on Ametiühingute Vara Haldus kajastatud kapitaliosaluse meetodil null euro väärtuses. Tänavu mai lõpus toimunud EAKL-i juhatuse koosolekul arutatigi Ametiühingute Vara Halduse tuleviku erinevaid variante. Edasi otsustab lahenduse üle juba volikogu. Ametiühingute Vara Haldus jätkab EAKL-i vara haldamist ka tänavu, kuni omanikud on Ametiühingute Vara Halduse tuleviku osas otsuse teinud.

Tallinna linnavalitsus andis 2015. aasta augustis EAKLile ehitusloa Laulupeo 24 renoveerimiseks, millele järgnesid juba põhjalikumad projekteerimistööd. Mullu septembris viidi läbi vähempakkumine tellija esindaja leidmiseks, mille võitis ehitusjärelevalve ettevõte Telora-E AS. Koostöö tulemusena valmistati ette konkurss ehitaja leidmiseks objektile, kelleks osutus Silindia Ehituse OÜ. Aastaaruande esitamise ajaks olid ehitustööd lõppenud ja Laulupeo 24 maja kasutusse võetud.

EAKLi bilansimaht oli 2016. aastal 6,3 miljonit eurot ja tulem 28 431 eurot. Liikmemaksueraldisi laekus 2016. aastal tekkepõhiselt 35 834 eurot, samas kui aasta varem oli see summa oluliselt kõrgem: 43 545 eurot, selgub MTÜ majandusaasta aruandest.

EAKLi keskmine töötajate arv oli eelmisel aastal 15, keskmine töötasu aga 1300 eurot kuus. EAKLi kogukulud aruandeaastal olid 512 756 eurot. Majandusaastal sekretariaadi ja osakondade töötajatele ning töövõtulepingute alusel makstud töötasude kogusumma koos maksudega oli 308 425 eurot. Mitmesugused tegevuskulud moodustasid aruandeaastal 174 141 eurot, põhivara kulum ja väärtuse langus oli 30 042 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles