Ukraina kaalub tulevikus Rail Balticu projektiga ühinemist (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu lepingu allkirjastamine kolme Balti riigi poolt
Rail Balticu lepingu allkirjastamine kolme Balti riigi poolt Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht

Ukraina taristuminister Volodõmõr Omeljan ütles reedel Vilniuses, et Ukraina kaalub tulevikus Rail Baltic projektiga ühinemist.

Omeljan ütles pärast kohtumist Leedu majandusministri Mindaugas Sinkevičiusega, et arutati võimalikku Ukraina ühinemist Rail Balticu projektiga. Ta märkis, et Ukraina otsust projektiga ühineda aitab hinnata selleks aastaks planeeritud rongiühendus Ukrainast Baltimaadesse läbi Valgevene. «Saame näha, kui suur nõudlus selle marsuudi järgi on,» ütles Omeljan.

Leedu majandusminister ütles, et toetab Ukraina mõtet, kuid rõhutas ühtlasi, et praegu on Balti riikide jaoks oluline minna projektiga edasi planeeritud rajal. «Kui me räägime Ukraina Raudtee kaasamisest... Need on hilisemad plaanid, kuid ärgem välista võimalusi,» ütles Sinkevičius. Ta usub, et sellele ideele saaks toetust ka Euroopa Komisjonile.

Rail Baltic on planeeritav kiire raudteeühenduse projekt, mis kulgeks Tallinnast läbi Läti ja Leedu Poola piirile. Plaanitava raudtee rööpme laius on 1435 millimeetrit ehk Euroopa standard ja reisirongid sõidavad kiirusega kuni 240 kilomeetrit tunnis, samas kui kaubarongid sõidavad kiirusega kuni 120 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles