Soome krimifilmi maailma leviõigused ostis saksa meediahiiglane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi peategelast eradetektiiv Jussi Varest mängib Antti Reini
Filmi peategelast eradetektiiv Jussi Varest mängib Antti Reini Foto: Youtube

Soome filmikompanii Solar Films sõlmis saksa meediakompaniiga Bavaria Media koostööleppe soome kirjaniku Reijo Mäki kirjutatud Varese-nimelise eradetektiivi seiklustel põhinevate filmide levitamiseks väljaspool Skandinaaviat.

20. aprillil esilinastub Varese-saaga teine film pealkirjaga «Aprillikuu tüdrukud», mis on järg samuti tänavu esilinastunud filmile «Kurja suudlus». Saaga saab kolmanda filmi juba järgmisel aastal. Kirjanik Mäki avaldab Varese-saaga 22. raamatu tänavu juunis.

Solar Filmi juhataja Markus Selin rõõmustas, et tänu koostööleppele pääseb Varese-saaga ülemaaimsele turule, kirjutab marmai.fi.

«Oleme uhked, et saame selle erakordse krimifilmi oma müügikataloogi tõmbenumbriks. Varese-saaga huvitab meie ostjaid samapalju kui soome publikut,» ütles Bavaria Media rahvusvahelise ühisproduktsiooni ärisuuna asejuht Philipp Kreuzer.

Lepingu osapooled loodavad teha edasist koostööd ka väljaspool seda konkreetset diili.

 

Saamaks aimu, mida kõnealune filmisaaga endast kujutab, vaata allpool treilerit filmile «Aprillikuu tüdrukud». Filmi peaosas Antti Reini.

Usutavasti võib Varese-saagat pidada soomlaste vastuseks rootsi kirjaniku Stieg Larssoni Millenniumi-saagale, millel põhinevat «Draakonitätoveeringuga tüdruku» filmi on praegu tegemas ka Hollywood, kus peaosas astuvad üles Rooney Mara ja Daniel Craig.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles