Valitsus kiitis heaks Luksemburgi andmesaatkonna rajamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andmed
Andmed Foto: SCANPIX

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks kokkuleppe, mille kohaselt saab Eesti avada Luksemburgis andmesaatkonna, kuhus paigutatakse koopiad olulistest andmebaasidest ja registritest.

Eelnõu kohaselt kiidetakse heaks Eesti ja Luksemburgi vaheline andmete ja infosüsteemide majutamise kokkulepe, mille eesmärk on tagada Eesti digitaalne järjepidevus.

Kokkulepe võimaldab Eestil avada maailmas esimese andmesaatkonna, kus riik varundab kriitilised andmed ja teenused väljapoole oma territooriumi, eeldusel et andmetele ja andmekeskuses olevatele serveritele on tagatud immuniteet.

Pärast valitsuse heakskiidu saamist on kokkulepe plaanis allkirjastada mõlema riigi peaministri poolt 20. juunil Luksemburgis. Riikidevaheline kokkulepe fikseerib riikide kohustused ja õigused, mis on vajalikud Eesti riigi andmete ja infosüsteemide kaitsmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles