Eesti lennukihooldusfirma käive kasvas taas hüppeliselt

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnetic MRO juht Risto Mäeots
Magnetic MRO juht Risto Mäeots Foto: Liis Treimann

Tallinna lennuväljal tegutsev Eesti lennukihooldusfirma Magnetic MRO tegi mullu suurepärase majandusaasta: firma käive kasvas ligi 40 protsenti 50,5 miljoni euroni, seejuures teeniti 2,5 miljonit eurot kasumit. 

Kunagi vaid Estonian Airi lennukeid hooldanud firmast on kasvanud rahvusvahelise haardega tegija, kes alustab julgelt uute äridega ja suurendab iga aastaga käivet.

Möödunud aastal tuli Magnetic MRO turule brändiga Engine Stands 24, mis pakub lennukite mootorihällide renti, ostu ja müüki läbi veebilahenduse.

Samuti soetas ettvõte aasta alguses Inglismaa ettevõtte Mac Aero Interiors, mis toodab lennukite interjöörielemente. 

Magnetic kirjutabki majandusaasta aruandes, et nende uus strateegia ja laiendatud tootevalik võimaldas ettevõttel vähendada traditsioonilise lennuki hooldustööde hooajalisuse mõju ning tegeleda varem tähelepanuta jäänud ärivõimalustega.

Ettevõtte ootab majandustulemuste kasvu ka käesoleval aastal. Aasta lõpuks on planeeritud uue angaari avamine, kus hakatakse teostama nii baasi kui ka värvimistöid.

Magnetic MRO on asutatud 2002. aastal. Ettevõte kuulus kuni 2010. aastani koos Estonian Airiga Skandinaavia suurimale lennufirmale SAS.

Pärast seda sai ettevõtte sajaprotsendiliseks omanikuks Baltimaade era- ja riskikapitalifirma Baltcap.

2014. aastal omandasid Magnetic MROst kaks kolmandiku kaks Küprosel registreeritud firmat Sasmex Investments Ltd ja Tiaravia Services Ltd. 70 protsenti firmast kuulub Baltcapile ja 30 protsenti neljale väikeaktsionärile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles