Äsja pankrotist pääsenud Eesti ettevõtja ostis Saksa pesutootja

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Indrek Rahumaa.
Ettevõtja Indrek Rahumaa. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Ettevõtja Indrek Rahumaa enamusosalusega Lauma International omandas Saksamaal baseeruva pesutootja Felina International AG investeerimisfondilt Palero Invest.

«See investeering on meie jaoks suur samm. Oleme võtnud eesmärgiks jõuliselt laiendada oma tegevust,» ütles Lauma enamusosanik Indrek Rahumaa. 

Felina ostu tulemusel ulatub AS Lauma International grupi käive üle 75 miljoni euro aastas, andes tööd rohkem kui 1250 inimesele Saksamaal, Lätis, Ungaris, Hispaanias, Sveitsis, Venemaal, Itaalias, Poolas, USAs, Portugalis ja Tsehhi Vabariigis.

Lauma Internationali juhatuse esimehena ametisse asuva Peter Partma sõnul on Felina ost suur võimalus väga konkurentsitihedal turul. «Meie ees seisab väljakutse olla pesutööstuses muudatuste eestvedajad ja laiendada jõuliselt oma tegevust ka väljapoole Euroopat,» lausus Peter Partma.

Felina on 132 aastat tegutsenud ettevõte, kes toodab ja müüb pesutooteid „Felina“ ja „Conturelle“ kaubamärkide all. Felina tootmine toimub Ungaris ja peakontor asub Mannheimis, Saksamaal. Felina jaevõrgustik katab kogu Euroopat, omades 6500 müügikohta ning andes tööd üle 700 inimesele. Grupi käive oli eelmisel aastal 41 miljonit eurot.

Tehingut finantseeris pankadest koosnev konsortsium, kus juhtival positsioonil oli AS Citadele pank Lätis ja kuhu kuulus ka Blue Orange pank Lätis. Tehingu finantsnõustaja oli AS LHV pank Eestis. 

Rahumaa pääses äsja pankrotist.  Pankrotihaldur Sirje Tael survestas ettevõtja Indrek Rahumaad pankrotiavaldusega. Rahumaa ja Tael jõudsid kokkuleppele juuni alguses. 

Rahumaa on viimastel aastatel Eestis madalat profiili hoidnud. Viimati tõusis ta mõni aasta tagasi avalikkuse tähelepanu alla, kui Venemaal naftaäri ajades sealsete äripartneritega tülli pööras, kirjutas Äripäev.

Enne seda oli Rahumaa vaenujalal ärimeeste Oliver Kruuda ja Marcel Vichmanniga, viimane taotles ka Rahumaa firma pankrotti.

Praegu nõudis Rahumaa isiklikku pankrotti mehe ettevõtte Kremmi Holding pankrotihaldur. Kremmi Holdingu juhatuse liige on Jürgen Lamp, Rahumaa sõber ja kaaspartner naftaäris.

Ilmselgelt vajab Rahumaa lisaraha, sest Lauma International on korraldanud võlakirjaemissiooni mahuga 11 miljonit eurot. Lunastamistähtaeg on 19. mai 2021 ja intressiks 12 protsenti, mis on tavapäratult kõrge ja intressimaksed toimuvad kord kvartalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles