Õlut läheb enne aktsiisitõusu nagu leiba (6)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: graafika: Silver Alt

Kuna juulis ootab ees aegade suurim ühekordne lahja alkoholi aktsiisitõus, on kaupmehed varunud väga suurtes kogustes õlut. See tähendab, et vana maksumärgiga alkoholi võib lettidele jätkuda veel sügava sügiseni.

Jüri Ratase valitsus leppis mullu novembris ametisse astudes kokku, et lahja alkoholi aktsiis peab tõusma ja palju. Kui enne seda olime harjunud 10–15-protsendiliste tõusudega, siis nüüd, 1. juulist teeb õlleaktsiis lausa 50-protsendilise hüppe. See tähendab, et levinuima pooleliitrise õlle hind võib kerkida 20–30 senti.

Nii õlletöösturid kui ka kaupmehed on aegade kõige järsemaks aktsiisitõusuks hoolega valmistunud. Poodide huvi on varuda võimalikult palju madalama maksumärgisega õlut, et saaks juulist alates oma äranägemise järgi hinda seada. Mõne hinnangu kohaselt on poed soetanud kuni poole aasta õllevaru.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles