Komisjon jättis firmade Ämari hanke vaidlustuse rahuldamata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari lennurada.
Ämari lennurada. Foto: Toomas Huik

Riigihangete vaidlustuskomisjon jättis esmaspäeval rahuldamata OÜ Fund Ehituse ja AS KMG Ehituse teistkordse vaidlustuse kvalifitseerimata jätmisele kaitseministeeriumi Ämari lennubaasi tugistruktuuride ligi 11 miljoni eurosel ehitushankel.

Vaidlustajatel on alates teisipäevast aega seitse päeva otsus kohtus vaidlustada.

Vaidlustuskomisjon rahuldas varem ühispakkujate Fund Ehituse ja KMG Ehituse vaidlustuse ministeeriumi esmase kvalifitseerimata jätmise otsuse kohta. Komisjoni otsuse kohaselt ei olnud ministeeriumi otsus toona piisavalt põhjendatud.

Seejärel jättis kaitseministeerium Fund Ehituse ja KMG Ehituse uuesti kvalifitseerimata, põhjendades seda põhjalikumalt. Ministeerium jättis ühispakkujad hankemenetluses kvalifitseerimata, kuna neil polnud väidetavalt hankel osalemiseks kõiki vajalikke majandustegevuse registri registreeringuid.

Ministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet ütles BNS-ile pärast Fund Ehituse ja KMG Ehituse teistkordset kvalfitseerimata jätmist, et teisi pakkumisi ministeerium ei vaadanud, oodates ära Fund Ehituse ja KMG Ehituse kvalifitseerimata jätmisest tulenevad edasised arengud.

Pärast esimest pakkumiste kvalifitseerimist tunnistas ministeerium Ämari lennubaasi tugistruktuuride ehitushankel võitjaks ASi Nordecon.

Varasema info kohaselt laekus Ämari lennubaasi tugistruktuuride ehitushankele kuus pakkumist hinnavahemikus 11–14 miljonit eurot.

Hange on osa Ämari lennubaasi kui terviku väljaehitamise projektist. Antud hankega rajatakse Ämarisse eraldi angaar parajasti valves olevatele õhuturbehävitajatele, lennubaasi teenindamiseks vajalike sõidukite autopark ja garaaž-töökoda. Samuti ehitatakse baasi meditsiinikeskus, lihtne reisijateterminal baasi kaudu sisse- või väljalendavate sõjaväelaste tarbeks, kaubakäitluse vaheladu ning lämmastiku- ja hapnikuhoidla.

Hanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta on 8,05 miljonit eurot. Ehitustööd kestavad kava järgi 11 kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles