Investor Mari: olen rikkam kui kunagi varem! (2)

Investor Mari
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Mari
Investor Mari Foto: .

Täna hommikul enda pangakontot avades ei uskunud ma oma silmi. Olen rohkem kui 400 euroga juba plussis!

Võrreldes kuu aja taguse seisuga on tegu pea 150-protsendilise kasvuga. Rõõmustava tõusu taga on küll mitme erineva investeeringu märgatav kosumine, aga peamine hüpe on siiski tulnud Šiauliai pangast. Esmaspäeval potsatasid minu ja ilmselt ka teiste väikeaktsionäride arvele kaua oodatud lisaaktsiad.  Ettevõte jagas tänavu iga olemasoleva viie aktsia kohta s ühe lisaks ehk näiteks mina sain varasemale 2000-le juurde 400 aktsiat.

Portfelli seisu kosutas ka mai lõpus laekunud  Merko dividend, mis veidi kompenseerib aktsia vahepealset kehva esinemist.

Endiselt on priske tervise juures LHV aktsia, kiratsevad aga Tallinna Vesi ja Tallinna Kaubamaja.

Mõlemad fondiinvesteeringud, nii Jaapani autotootjaid sisaldav fond kui USA suurimaid ettevõtteid koondav fond, on kenasti rohelised.

Tahaksin osta mõnda perspektiivikat välisaktsiat, aga otsustamine on olnud raske ja ostu pole seni toimunud. Mõtlesin vahepeal Norra lõhekasvajata Leroy Foodsi peale, aga jälle magasin hea sisenemiskoha maha. Paistab, et kaalun algajana erinevaid oste liiga pikalt. Samas ei saa ju tormata uisapäisa oma raha põletama.

Mulle on soovitatud osta ka Blackstone`i. Tegu on maailma ühe suurima investeerimisfirmaga, mille aktsia viimasel ajal kenasti kasvanud. Võib-olla võtan nüüd julguse kokku ja teen lähiajal selle ostu ära. Samas, kui kellelgi on mulle veel häid soovitusi, mida tasuks kaaluda, siis kirjutage mulle investor.mari@postimees.ee.

Mari portfell viie kuu parimas seisus

Portfell 13.06  kella 17:00 seisuga

Aktsia/fondiosak Ostuhind eurodes Kasum eurodes

Tallinna Kaubamaja  957     -42

Merko                    746    3,24

Tallinna Vesi           745     -32,40

LHV                       927    44

Šiaulių                   920      260,80

Jaapani indeksfond 994      19,81

iShare indeksfond  1210     70,58

Kokku                  6499

Dividendid

Tallinna Kaubamaja 63

Šiaulių  8.50

LHV 15

Merko 33,21

Kokku portfelli seis + dividendid: 443,74

allikas: investor Mari

Kes on Mari?

Investor Mari on Postimehe välja mõeldud investor, kes sai 7000-eurose päranduse, millest enamiku on ta juba investeerinud.

Päranduse lõppedes jätkab Mari investeeringuid juba igakuistest säästudest väiksemate summade kaupa.

Investor Mari annab lugejatele vähemalt paar korda kuus teada oma uutest ostudest, edusammudest või tagasilöökidest.

Investor Mari ei tee mõne ettevõtte aktsiatega tehinguid ajal, mil on teada, et selle ettevõtte kohta on tulemas oluline uudis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles