Töötukassa on Kiviõli võimalikuks suurkoondamiseks valmis

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Peeter Langovits

Töötukassa avalike suhete juht Erko Vanatalu kinnitas, et kui Kiviõli Keemiatööstus tõepoolest suletakse, on neil koondatute tööleaitamiseks ja tööotsingute nõustamiseks tegevuskava olemas.

Vanatalu sõnul oli Ida-Virumaal 31. märtsi seisuga töötuna arvel 12 710 inimest ja Kiviõli Keemiatööstuse sulgemisega kasvaks töötute arv veel 565 inimese võrra. Samal ajal on töötukassa Ida-Virumaa osakonnal vahendada vaid 238 tööpakkumist.

Sellest hoolimata kinnitas Vanatalu, et töötukassa on Kiviõli tehase võimalikuks suurkoondamiseks valmis ning info tehase töötajate kohta on neil juba olemas.

Töötukassa tegevuskava sellistel puhkudel näeb tema sõnul ette, et info töötajate oskuste ja eelneva töökogemuse kohta edastatakse võimalikele tööandjatele läbi tööandjate organisatsioonide. Lisaks vahendaksid nad olemasolevaid tööpakkumisi, korraldaksid enne võimalikku koondamispäeva teabepäevi potentsiaalsete tööandjate osalusel, pakuksid karjäärinõustamist ja vajadusel ka psühholoogilist nõustamist ning kõiki tööturuteenuseid, mis aitavad inimese võimalikult kiiresti uuele töökohale.

«Oleme valmis tegutsema ja hoiame asjade käigul silma peal,» kinnitas Vanatalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles