Maaeluminister maksumuudatuste kaitseks: kriitikud on liiga karmid (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Tarmo Tamm
Maaeluminister Tarmo Tamm Foto: Liis Treimann / Postimees

Keskerakondlasest maaeluminister Tarmo Tamm peab õigeks ettevõtete klassikalist tulumaksu ja füüsilisest isiku astmelist tulumaksu ning põhjendamaks opositsiooni kriitikat tänase valitsuse maksumuudatuste osas.

«Maksud on teema, mis puudutab meid kõiki ja arutelud maksumuudatuste ümber lähevad alati tuliseks, aga minu hinnangul on opositsioonipoolne kriitika valitsuse maksupoliitika suhtes olnud kohati üle võimendatud,» ütles Tamm Äripäeva arvamusloos.

Ta tõi kõrvale näite Reformierakonna juhitud valitsusest, mis tõstis hüppeliselt nii alkoholi- kui kütuseaktsiisi, kuid täna sellest üldse ei räägi. «Samuti ei ole Reformierakond selgitanud, miks nende võimuloleku ajal tõsteti elektriaktsiisi, mis on üle nelja korra kõrgem kui meie naaberriikides,» nentis keskerakondlasest minister.

«Kui küsida minu seisukohta maksupoliitika suhtes, siis mina pean õigeks ettevõtete klassikalist tulumaksu ja füüsilisest isiku astmelist tulumaksu. Siinkohal võime küll vaielda protsendimäärade ja astmete üle, aga usun, et see on õige suund,» sõnas Tamm.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles