Mainekas reitinguagentuur kinnitas Eesti kõrget reitingut

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti majanduskasvu veab ehitus.
Eesti majanduskasvu veab ehitus. Foto: PantherMedia/Scanpix

Reitinguagentuur Standard and Poor's (S&P) kinnitas Eesti pikaajalise riigireitingu senisel kõrgel tasemel AA- stabiilse väljavaatega. Lühiajaline reiting kinnitati senisel tasemel A-1+.   

S&P reiting AA- on reitinguagentuuride kõrgeim hinnang Eestile, märkis rahandusministeerium pressiteates. Eesti reitingut toetavad S&P teatel riigi tugevad institutsioonid, liikmelisus Euroopa Liidus, Eesti majanduse paindlikkus ja tugev riigi rahandus.

S&P hinnangul kiireneb Eesti majanduskasv aastatel 2017–2019 keskmiselt 2,5 protsendile. Kasvu toetavad reaalpalga tõus ning ekspordipartnerite Soome ja Venemaa kasvanud nõudlus. Samuti aitavad majanduskasvule kaasa avaliku sektori suurenevad investeeringud ja energiatootmise taastumine, mis puudutab Eesti põlevkivitööstust.

Agentuuri hinnangul parandavad avaliku sektori suurenenud investeeringud Eesti majanduse kasvuvõimet, liites muu hulgas Eesti majandust tihedamalt naabritest kaubanduspartneritega, eriti Soomega. S&P tõstab investeeringute hulgas esile põlevkivitööstuse moderniseerimist ja kavandatud raudteede ehitust ja uuendamist.

Eesti valitsuse reservid moodustavad praegu kümme protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKT) ning S&P hinnangul jääb valitsus ka edaspidi netolaenuandjaks, nii et reservid ületavad laenukohustusi.

Riigireiting näitab agentuuri hinnangut valitsuse võimele riigi võetud võlakohustusi tulevikus täita. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles