Kiviõli keemiatööstus taotleb kohtult põlevkivikaevandamise keelu tühistamist

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli Mäkketõus 2010
Kiviõli Mäkketõus 2010 Foto: Karli Saul

Põhja-Kiviõli II mäeeraldisel maaomanikega põlevkivi kaevandamisõiguse pärast kohut käiv Kiviõli keemiatööstuse OÜ esitas reedel kohtule määruskaebuse, milles palub kohtul tühistada esmase õiguskaitsena kehtestatud kaevandamiskeelu.

Kiviõli keemiatööstuse juhatuse liige Robert Karpelini sõnul põhjendab ettevõte oma taotlust sellega, et põlevkivi kaevandamine hakkaks toimuma ainult riigile kuuluval maal või maal, mille omanikud on andnud õiguse kaevandamiseks.

«Juhul kui ettevõte ei saa asuda põlevkivi kaevandama Põhja-Kiviõli II mäeeraldisel, lõppeb meil tooraine ligikaudu kuu aja pärast ja oleme sunnitud põlevkiviõli tootmise lõpetama ja töötajad koondama,» selgitas Karpelin.

24. märtsil esitas Kiviõli keemiatööstus ettevõtte usaldusisikule Viive Kravinskile ning Eesti Töötukassa keskkontorile ja Kiviõli büroole töötajate informeerimise teate töölepingute kollektiivsest ülesütlemisest alates 1. maist.

Ettevõtja Nikolai Reismann saavutas kohtus esmase õiguskaitse, millega tühistati Kiviõli keemiatööstusele antud kaeveluba kuni kohtuvaidluste lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles