Hiidlaste vaidlusel meretuulepargi üle ei paista lõppu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: MICHAEL KOOREN/REUTERS

Hiiu vallavolikogu tänatoimuva erakorralise istungi päevakorras on kaks üksteist välistavat eelnõu – meretuulepargi arendajate ja valla koostöölepingu heaks kiitmine ja sellele juriidilise ekspertiisi tellimine.

Kui volikogu otsustab tellida juriidilise ekspertiisi Hiiu valla, AS Nelja Energia ja OÜ Hiiumaa Offshore Tuulepark vahel plaanitavale koostöölepingule, ei saa koostöölepingut veel heaks kiita, vahendab Hiiu Leht.

Esimese eelnõu andsid sisse volikogu liikmed Inge Talts, Lembit Vainumäe, Ants Vahtras, Artur Valk ja Tarmo Rajang. Volikogu esimees Jüri Ojasoo ütles, et teise eelnõu arutamiseks algatas istungi kokkukutsumise volikogu juhatus ehk siis tema volikogu esimehena, aseesimees Jaanus Berkmann ja fraktsioonide juhid.

Eelnimetatud koostöö­lepingu heakskiitmise eelnõu teine lugemine oli kavas juba volikogu korralisel, 18. mai istungil, kuid hääletati istungi päevakorrast välja volikogu liikme Inge Taltsi ettepanekul protseduurireeglitest mittekinnipidamisele viidates.

Toona tehti Hiiu valla, AS Nelja Energia ja OÜ Hiiumaa Offshore Tuulepark koostöölepingu muutmiseks 44 ettepanekut, neist alles jäi 36.

Loe lähemalt Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles