Tallinna Sadam läheb börsile eeldatavasti järgmise aasta mais (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Kalm.
Vallo Kalm. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna Sadam plaanib 30 protsenti ettevõtte aktsiatest viia börsile järgmise aasta mais. Emissioonis osalevate aktsionäridena soovitakse näha eelkõige kohalikke väikeinvestoreid, Balti riikide institutsionaalsed investorid (pensioni- ja investeerimisfondid) ning rahvusvahelisi fonde.

Ettevõte näeb, et aktsia saab olema dividendiaktsia.

Tallinna Sadama juht Valdo Kalm ning finantsjuht Marko Raid toonitasid täna ajakirjanikele korraldatud pressibriifingul, et Tallinna Sadama äri ei ole üksnes kaubaveoäri, vaid suurimaks ärivaldkonnaks on tõusnud reisijad.

Lisaks kahele eelnimetatud valdkonnale on suureks äriks tõusnud parvlaevaäri ning hoogsalt hakatakse tegelema kinnisvaraarendusega. Sadam annab pikaajalisele rendile sadamate ümbruses olevat maad tööstusparkideks ja välja arendama Vanasadama ümbrust.

Parvlaevaäri (koos jäälõhkujaga Botnica) selle aasta käibeks prognoosib Tallinna Sadam 34 miljonit eurot. Parvlaevaäri on sadama juhtide sõnul hea segment stabiilsete rahavoogude kindlustamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles