Santander ostis ühe euroga Banco Populari

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE PHOTO: Ana Botin, chairwoman of Spain's largest bank Banco Santander, addresses shareholders during the annual general meeting of shareholders in Santander March 18, 2016. REUTERS/Vincent West /File Photo
FILE PHOTO: Ana Botin, chairwoman of Spain's largest bank Banco Santander, addresses shareholders during the annual general meeting of shareholders in Santander March 18, 2016. REUTERS/Vincent West /File Photo Foto: VINCENT WEST/REUTERS

Hispaania pank Santander ostis 1 euroga teise Hispaania panga Banco Populari.

Euroopa Keskpank leidis, et hiljutiste raskuste tõttu Banco Popular «ebaõnnestub, või tõenäoliselt ebaõnnestub» ja andis sellest teada Ühtsele Kriisilahendusnõukogule (SRB).

SRB ja Hispaania riiklik kriisilahendusamet FROB leidsid, et Banco Populari müük on avalikkuse huvides, sest see aitab säilitada finantsstabiilsust.

Santander kuulutas välja ka 7 miljardi eurose märkimisõiguste emissiooni, mida panga teatel kasutatakse, et tugevdada Banco Populari bilanssi.

Müügile andis heakskiidu ka Euroopa Komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles