Eri ettevõtetes erineb liikluskindlustuse hind mitmekordselt

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod
Autod Foto: Sille Annuk

Kindlustusseltside hinnapakkumised sõiduki liikluskindlustuseks erinevad kuni mitmekordselt, nii et sama auto aastase kindlustuse võib osta nii alla 150 kui ka ligi 300 euroga. 

Pakkumisi vahendava IIZI Kindlustusmaakleri andmetel teeb 95 protsenti klientidest otsuse hinna järgi ning mõnikord võib selts krõbeda hinnaga lihtsalt teatud sihtrühmi meelega välja praakida, vahendab ERRi uudisteportaal.

Tallinnas arvel oleva Ford Focuse saab aastaks kindlustada Compensas 143,23 euro eest, samas kui Salva küsib sellise auto eest ligi 299 eurot. Ka üheks kuuks autot kindlustades on hinnavahe mitmekümneeurone.

Pakkumisi vahendava IIZI liikluskindlustuse tootejuht Triin Kääramees ütles ERRile nii suure hinnakõikumise selgituseks, et iga kindlustusselts arvutab hinna enda väljatöötatud metoodika alusel ja arvestab erinevaid parameetreid.

«Seega võivad hinna kujunemise taga olla küllaltki erinevaid tegurid, alustades sõiduki tehnilistest näitajatest, isikuga seotud aspektidest, kahjususest, turu analüüsist kuni kindlustusseltsi poolt eelistatud sihtrühmadeni välja,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles